Q & A – Συνήθεις ερωτήσεις και απαντήσεις…

Χρόνος– Τρόπος Διεξαγωγής

 Κάθε κύκλος σπουδών διαρκεί 6 μήνες το θεωρητικό/πρακτικό στάδιο και 3 μήνες καθαρη πρακτικη στην αγορα ωστε να απογειώσουμε ακόμα και πρίν τελειώσει το Certificate τα παραγωγικά μας αποτελέσματα που ηδη θα εχουν αυξηθεί στο πρώτο εξάμηνο.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται 1 φορά την εβδομάδα κάθε Τετάρτη για 2,5 ώρες.  Η διεξαγωγή τους γίνεται μέσω webinar, οπότε δεν χρειάζεται η φυσική σας παρουσία και ετσι αποφευγεται ο κόπος και των κόστος των μετακινήσεων και μπορέιτε να το παρακολουθήσετε απο οπουδήποτε και αν βρίσκεστε. Χρειάζεται απλώς ένας υπολογιστής και μια σύνδεση στο internet. Παρακολουθείτε από την άνεση του γραφείου ή ακόμα και του σπιτιού σας, από laptop, σταθερό υπολογιστή.

Στο τέλος του 9 μηνου διεξάγωνται και οι εξετάσεις σε ψηφιακή μορφή και αναβαθμίζεστε σε “Certified Insurable Risk manager”

Από πότε θα μπορώ να χρησιμοποιήσω το λογισμικό;

Το λογισμικο θα μπορείτε να το χρησιμοποιείτε απο την πρώτη μέρα των μαθημάτων χωρις καμία καθυστέρηση,Θα λάβετε κωδικούς στο πρώτο μάθημα.Πρωτα μαθαίνουμε την σωστη “διαγνωση κινδύνων – risk assesement” και μετά πάνω σε αυτην την νεα μεθοδολογία χτιζουμε νεα ταυτοτητα – νεο ενθουσιασμό ,νέα προσέγγιση, νεα παρουσίαση λύσης/σχεδιασμό προγραμμάτων ,νεα μεθοδολογία service ,νέα στρατηγική branding πολλά ακομα αλλα που θα μας διαφοροποιήσουν πλήρως απο την αγορά

Επίσης στοπρώτο μάθημα θα παραλάβετε κωδικούς για την e-learning πλατφόρμα μας, για να μπορείτε να παρακολουθείτε ξανά τα μαθήματα να έχετε πρόσβαση σε πλόυσιο υποστηρικτικο υλικο για ολους τους τομέις της καριέρας μας.

Υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα μαθημάτων;

 Φυσικά! Υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών το οποίο θα σας σταλεί με την εγγραφη σας. Πριν την έναρξη των μαθημάτων θα σας σταλεί με email το χρονοδιάγραμμα για να γνωρίζετε από πριν τι θα κάνουμε κάθε φορά. Ξεκινάμε με την εκκμάθηση του λογισμικού για να εξοικειώνεστε σιγά σιγά με αυτό και παράλληλα προχωράμε και τη θεωρία για να έχουμε από τα πρώτα κιόλας μαθήματα τα αποτελέσματα που τόσο θέλουμε!

Εάν κάποια στιγμή δεν μπορέσω να παρακολουθήσω το μάθημα για οποιδήποτε λόγο, θα το χάσω?

Όχι, το μάθημα δεν το χάνεται. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε ξανά όποτε θέλετε από την ηλεκτρονική μας πλατφόρμα. Έπειτα από κάθε μάθημα, σε διάστημα περίπου 2 ωρών την ίδια κίολας ημέρα, ανεβαίνει αυτούσιο στην πλατφόρμα για να μπορέσετε να το παρακολουθήσετε όποτε εσείς μπορείτε. Παρόλα αυτά όμως, αυτό δε σημαίνει οτι μπορείτε να παρακολουθείτε τα μαθήματα αποκλειστικά και μόνο από την e-learning πλατφόρμα. Σε κάθε μάθημα παίρνουμε απουσίες γιατί θεωρούμε οτι η ουσία βρίσκεται από τη διάδραση εκείνη τη στιγμή που γίνεται η παράδοση.  Υπάρχει δυνατότητα να γίνουν έως και 4 απουσίες σε όλο το 6μηνο.

Ποιός είναι ο τρόπος πληρωμής;

 Η εξόφληση των διδάκτρων μπορεί να γίνεται είτε εφάπαξ, είτε σε 6μηνο είτε σε 3μηνο, είτε ακόμα και με μηναίο τρόπο (9μηνο διακανονισμό) έπειτα από ειδική συνεννόηση. Προτεινόμενος τρόπος πληρωμής από εμάς είναι το μεταφορά χρημάτων μεσω e-banking καθώς έτσι αποφεύγετε τις επιπλέον ανεπιθύμητες χρεώσεις.

Θα μπορώ να χρησιμοποιώ το λογισμικό και την πλατφόρμα και μετά το τέλος των μαθημάτων;

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει το λογισμικό είναι cloud based, αυτό σημαίνει με απλά λόγια οτι η χρήση μπορεί να γίνεται από οπουδήποτε αρκεί φυσικά να έχετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Έτσι, λοιπόν, τα δεδομένα αλλά και το ίδιο το λογισμικό βρίσκονται κρυπτογραφημένα σε γνωστό μεγάλο server του εξωτερικού για μέγιστη ασφάλεια προκειμένου να μην υπάρξει ποτέ πρόβλημα στη χρήση του.

Μετά το πρωτο έτος υπαρχει ενα μικρό μηνιαίο κόστος για το hosting που το υπολογίζουμε σε 6 εως 8 ευρω τον μηνα.

Μολις παρω το πτυχίο μου  έχω άλλη υποστηριξη – επικαιροποίηση?

Επίσης, μετά τα μαθήματα και στα πλαίσια της Δια Βίου Μάθησης και Εκπαίδευσης, και θέλοντας να βρισκόμαστε συνέχεια δίπλα σας, δημιουργήσαμε ενα Ειδικό Τμήμα Υποστήριξης των αποφοίτων μας στο οποίο μπορει να συμμετασχει οποιος επιθυμει να ειναι μέλος της κοινοτητας των IFAA’s με πολλά οφέλη.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

 • Εκπαιδευτικά – Ενημερωτικά Newsletters
 • Διατήρηση πλατφόρμας σπουδών – Elearning
 • Forum αποφοίτων 24/7

ΕΡΕΥΝΑ

 • Εξελίξεις για την κοινωνική ασφάλιση
 • Αποτελέσματα του ερευνητικού κέντρου του IFAAcademy σε συνεργασία με μεγάλες εταιρειες ερευνας και πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 • Role Playing για επιπλέον εξάσκηση
 • Workshops (υπενθύμιση εννοιών, επίλυση αποριών που μπορεί να έχουν προκύψει, κ.α.)
 • Webinar με θέματα προς εξέλιξη
 • Εκπαιδευτικά Βίντεο
 • Παρωθητικά βίντεο και κείμενα

EXTRA BENEFITS

 • Οργάνωση δράσεων εξωστρέφειας της νέας μας ειδικότητας “Insurable Risk Manager”
 • Ετήσιο Συνέδριο Αποφοίτων (αποκλειστική συμμετοχή μόνο των αποφοίτων)
 • Κάρτα Μέλους Επιστημονικής Ομάδας – Insurance Risk Managers
 • Δυνατότητα ένταξης στο πρόγραμμα mentoring

"Οσο πιο έξυπνος είσαι τόσο πιο πολλά πρέπει να μαθεις "

                                       Don Herold

Γράψου στο δωρέαν εκπαιδευτικό iFANewsletter μας